Als je je ogen dicht zou doen en je zou jou ideale interieur voor de geest halen …wat komt er dan in je op? Hoe beleef jij je ruimtes, voel je je ontspannen en ‘zen’ of juist geactiveerd en energiek?

Hoe jij je ruimtes beleeft is sterk afhankelijk van de kleuren in je interieur. Het geheim van de kracht van kleuren ligt in deze bewust toe te passen. De manier waarop we kleur ervaren verschilt van persoon tot persoon. Wat de één als helder en plezierig ervaart, kan de ander als heel schreeuwend en irriterend ervaren. Elke kleur heeft een breed spectrum van tinten en schakeringen. Elke kleur heeft een ‘warme’ en een ‘koele’ kant. Groen met iets meer geel er in beleef je als ‘warm’, groen met meer blauw er in beleef je als ‘koel’. Blijf binnen het palet dat jou aanspreekt. Kleur kan je ziel voeden zoals voedsel je lichaam voedt. Bepaal welke kleuren je favorieten zijn. Je hoeft je muren niet onder te dompelen in grote felle vlakken om kleur in je omgeving te creëren. Je kunt je favoriete kleuren ook in accessoires terug laten keren. Neem je tijd om kleuren en kleurcombinaties te kiezen.

Kleur is emotie… zoek kleuren die je aanspreken en die je een prettig gevoel geven. We zien steeds vaker woningen waarin woonkamer, eetkamer en keuken geïntegreerd zijn waardoor een gevoel van eenheid en verbondenheid ontstaat. Het gevoel van eenheid staat of valt met de juiste combinaties. Heeft jouw woning geen open ruimtes, creëer dan een geheel door de verschillende kamers met elkaar te verbinden waarbij kleurovergangen in de verschillende leefruimtes terugkeren. Let er wel op de functionaliteit van de aparte ruimtes niet uit het oog te verliezen. Elke ruimte heeft een eigen functie, de keuken is een plek waar je actief bent en hoeft niet dezelfde kleuren te hebben als de slaapkamer waar rust gewenst is. Breng je unieke persoonlijkheid in elke ruimte en denk dan goed na over het geheel.

Inspiratie nodig? Neem contact met mij op!